e
Banner

Etiketler: denizyolu taşımacılığı



Türkiye denizyolu taşımacılık sektörü



Dünyada taşınan yüklerin yaklaşık %5’ini elleçleyen Türkiye denizyolu taşımacılık sektörü içinde yer aldığı dinamik coğrafyanın da etkisiyle hızlı adımlarla büyümeye devam ediyor.





Gıda ürünlerinin denizyolu ile taşınması



Dr. Mehmet Sıtkı SAYGILI

Bahçeşehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu





Türkiye taşımacılık tarihinin gerçekleri



Türkiye'de demiryolu, karayolu ve denizyolu taşımacılığında anlatılmayan gerçekler





DEÜ’den denizcilik sektörüne yönelik konferans



15 Mart 2013 günü saat 10.00’da Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda “Denizcilik Sektöründe Bilgi Ve İletişim Teknolojilerinin Yeni Kullanım Alanları'' başlıklı Konferans gerçekleştirilecek.





Panalpina hava kargoda hayalkırıklığına uğradı



2012 Yılsonu raporları Panalpina’nın denizyolu taşımacılığı ve lojistik hizmetlerde ilerleme kaydetmesine rağmen hava kargoda tam anlamıyla başarısız olduğunu gösteriyor.




Denizde Kariyer başlıyor



Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Denizcilik Kulübünün organize ettiği Kariyer Günleri Kapsamındaki ‘Denizde Kariyer’ etkinliği bu yıl 18 – 19 Mart’ta İstanbul – Kavacık yerleşkesinde gerçekleştirilecek.




İskenderun Limanı, ilk konteyner gemisini ağırladı



İskenderun Limanı’nın işletme hakkını alan Limak, konteyner operasyonlarını başlattı. Dünyanın en büyük konteyner hatlarından Maersk Denizcilik’e ait E.R. Santiago isimli konteyner gemisi Limakport İskenderun’a yanaştı. Böylece bölgedeki kuruluşların ticaret hızını artıracak konteyner operasyonunun ilk adımı atılmış oldu.




M&M Türkiye, tekstil için lojistik üs kuracak



Global büyüme hedeflerinde Türkiye’ye de önemli bir rol biçen Militzer&Münch, bu kapsamda yatırımlarını hızlandırırken, sektörlere özel çözümleriyle de öne çıkıyor. Entegre hizmet sundukları tekstil lojistiğinde müşteri odaklı ve tecrübeli takımlarıyla portföylerini genişletmeye devam edeceklerini söyleyen M&M Türkiye Genel Müdürü Cem Ulusoy, kısa vadede tekstil lojistiği merkezlerini hayata geçireceklerini açıklıyor.




Etis Lojistik, müşteri portföyüne Kümaş’ı da ekledi



Etis Lojistik, müşteri listesine Türkiye’nin en büyük sinter manyezit ve sinter dolomit üreticisi Kümaş’ı da ekledi. Etis Lojistik Genel Müdürü Erdal Kılıç, tedarik ve dağıtım lojistiği hizmetleri için Kümaş’ın kendileriyle çalışma kararı aldığını belirtti...
 





Gefco Türkiye, Rusya’ya Denizyolu Kampanyası Başlattı



GEFCO Türkiye, Rusya ve Gürcistan ile Ukrayna gibi çevre ülkelerini kapsayan yeni bir denizyolu taşıma kampanyası başlattı.